Play mart, Lappset, Gymnova, Golf Group

Notranja igrišča

Notranja igrišča (igralnice in zabaviščni parki) proizvajalca HPS PLAY COMPANY

 

- Igralni sistem "SOFTPLAY" (oblazinjeno notranje igralo)  je motorično igralni poligon, ki otrokom ponuja zabavo in možnost urjenja motoričnih sposobnosti. Znotraj igrala je običajno umeščena velika go-kart steza, namenjena otrokom med 4 in 12 letom starosti. V igralo so vgrajeni še zvočni in svetlobni efekti. Električni avtomobilčki (steza) so integrirani v oblazinjeno igralo in so predvideni kot plačljiva aktivnost. Vozila delujejo na žeton. Aktivnost ne potrebuje sodelovanja zaposlenih. Vsebina igralne vrednosti sicer temelji na plezanju, spuščanju po toboganu, skakanju, lovljenju ravnotežja, suvanju, tekanju, zaletavanju, s tem da je na igralu moč organizirati vodeno igro (iskanje zaklada ipd.) ter tekmovanja po igralnem poligonu ali stezi za avtomobilčke.

 

    

 

- Tematski mini golf "Glow in the Dark" - Atrakcija raznih sodobnih zabavišč je mini golf »Nočni blišč«, ki se odvija pod UV svetlobo in je primerna za individualno ali skupinsko uporabo s strani večjih otrok (starejših od 6 let) in odraslih. Oprema je prilagojena igri v temi. Ob spremstvu odraslega, se v igri in doživetju ambienta lahko preizkusijo tudi mlajši otroci. Dodatek k atmosferi prostora in igri predstavljajo interaktivno doživetje zvočnih in svetlobnih efektov ter tematska obdelava prostora in dekoracija s 3D elementi.- Tematski mini golf ,,Glow in the Dark,, - Atrakcija raznih sodobnih zabavišč je mini golf »Nočni blišč«, ki se odvija pod UV svetlobo in je primerna za individualno ali skupinsko uporabo s strani večjih otrok (starejših od 6 let) in odraslih. Oprema je prilagojena igri v temi. Ob spremstvu odraslega, se v igri in doživetju ambienta lahko preizkusijo tudi mlajši otroci. Dodatek k atmosferi prostora in igri predstavljajo interaktivno doživetje zvočnih in svetlobnih efektov ter tematska obdelava prostora in dekoracija s 3D elementi.

  

 

- Trampolini - Skakanje po trampolinu je med najmlajšimi zelo popularna aktivnost. Daje jim občutek letenja po zraku, kar jim omogoča le malo ostalih igralnih struktur. Skakanje po trampolinu se lahko ponudi kot brezplačna aktivnost ali kot plačljiva aktivnost z delovanjem na žeton. Za to vrsto aktivnosti se za starejše otroke ne zahteva posebni nadzor.- Trampolini - Skakanje po trampolinu je med najmlajšimi zelo popularna aktivnost. Daje jim občutek letenja po zraku, kar jim omogoča le malo ostalih igralnih struktur. Skakanje po trampolinu se lahko ponudi kot brezplačna aktivnost ali kot plačljiva aktivnost z delovanjem na žeton. Za to vrsto aktivnosti se za starejše otroke ne zahteva posebni nadzor.

   

 - Napihljiva igrala otrokom ponujajo izziv skakanja na različnih igralnih elementih. Poleg skakanja pa napihljiva igrala ponujajo vrsto druge zabave in telesne aktivnosti (plezanje, boksanje, preskakovanje, lovljenje, valjanje, plazenje,..). Pri napihljivih igralih ni potrebna prisotnost nadzora, ob pomoči zaposlenih pa se lahko na napihljivih igralih organizirajo še tekmovanja in težji preizkusi spretnosti. Ključna skupina so otroci starejši od  4 let, vendar so napihljiva igrala atrakcija, ki pritegne tako mlajše otroke kot tudi odrasle.- Napihljiva igrala otrokom ponujajo izziv skakanja na različnih igralnih elementih. Poleg skakanja pa napihljiva igrala ponujajo vrsto druge zabave in telesne aktivnosti (plezanje, boksanje, preskakovanje, lovljenje, valjanje, plazenje,..). Pri napihljivih igralih ni potrebna prisotnost nadzora, ob pomoči zaposlenih pa se lahko na napihljivih igralih organizirajo še tekmovanja in težji preizkusi spretnosti. Ključna skupina so otroci starejši od  4 let, vendar so napihljiva igrala atrakcija, ki pritegne tako mlajše otroke kot tudi odrasle.

 

- Električni avtomobilčki

    

 

- Čolni zaletavčki

 

 

- Arkadne spretnostne igre

   

 

- Topovi na topli zrak z mehkimi žogicami  "CANNON SHOT"

  

 

- Večnamensko oblazinjeno šporntno igrišče je prostor, kjer najmlajši igrajo različne popularne igre kot sta košarka ali nogomet. Arena je sicer primerna za vse starosti, namenjena pa je predvsem otrokom od 4 do 12 leta starosti. Športna površina je oblikovana tako (mehki tlak in mreže, mehka zaščita stebrov), da omogoča varno igro z žogo. Mreža, ki je nameščena z vseh strani preprečuje možnost nesreče in uhajanja žoge v preostale dele prostora.  Športna arena ponuja možnost organizacije tekmovanj in otroške lige, ter izvajanje raznih motoričnih delavnic in organizirane športne vadbe z uporabo različnih rekvizitov.

   

 

- Vulkan predstavlja motorični izziv za vse starosti, predvsem pa je namenjen otrokom starejšim od 4 leta. K vzpenjanju po vulkanu otroke motivira kasnejši spust po toboganu. Oblika plezala v obliki vulkana, njegova tematska obdelava ter dekoracija sten v ozadju in neposredni bližini vulkana, otrokom pričara okolje, v katerem lahko prosto razvijajo svojo domišljijo med tem ko skozi igro urijo svoje psiho fizične ter družabne spretnosti.

 

- Žičnica dolžine ca. 80 m deluje na mehanski pogon in je namenjena predvsem otrokom starejšim od 4 let, s tem da je je primerna tudi za uporabo s strani mlajših otrok v spremstvu odrasle osebe. Žičnica je opremljena s šest gondolami. Zaradi mehanskega pogona je delovanje žičnice varno in brez hrupa. Gondole je možno v osnovno pozicijo upravljati ročno. Ker se gondole premikajo z uporabo pedal, je žičnica odličen način motorične vaje za otroke, ki so k poganjanju pedal motivirani s panoramsko vožnjo po predelu centra, ki je v neposredni bližini glavnega igrala in gostiskega ter prireditvenega prostora.

  

 

- Tematska obdelava igral in igralnic (2D in 3D dekoracija)

  

  

  

- Plezalna stena je privlačnejša če je tematsko obdelana, dekorirane pa so lahko tudi osnovne stene in njena okolica.

  

 

 

Primer notranjega igrišča LAPPSET (Naurusaari, Vantaa, Finska)

 

Nastavitve zasebnosti | Produkcija PROSPLET