Play mart, Lappset, Gymnova, Golf Group

Uporabljeni materiali

Laminat

Lapp Bor raste počasi (ca. 130 - 140 dni na leto), kar ga naredi drobnozrnatega in čvrstega. Bor je organski material, kar pomeni da se na vlagi razširi, na suhem pa skrči. Lahko se zvija in drhti, vendar narava lesa ne zmanjšuje njegove čvrstosti. Včasih les proizvaja smolo, kar je naravni fenomen. Iz laminata so proizvedene izjemno močne, dolge, masivne in upognjene komponente. Sestavljen je iz plošč stavbnega lesa, ki so stisnjene skupaj in vezane z vodoodpornim lepilom. Kot posledica široke spremenljivosti vremenskih pogojev, se lahko na laminatu pojavijo majhni tresljaji, ki ne zmanjšujejo njegove trajnosti, saj je laminat material visoke kakovosti.

Zaščita lesa

Pri Lapp Boru je srčevina (stržen lesa) preko 70% celotnega volumna drevesa. Srčevina je visoke trajnosti, medtem ko je neobdelana belina (v lesu) nagnjena h gnitju. Z modernimi tehnikami tlačne impregnacije in varnimi dodatki lesne zaščite, lahko drevesni belini dvignemo trajnost. Dodatki lesne zaščite, ki se uporabljajo pri Lappset-ovem orodju za igrišča, ne vsebujejo arzena in kroma. Uporabljajo se barve in laki, ki so topljivi v vodi, da bi se tako izboljšale lastnosti drevesne beline in dodala zaščite pred ultravijoličnim sevanjem in plesnijo.

Vez med stebri in cevasto nogo

Večina stebrov ima jekleno nogo, za preprečitev stika med lesom in zemljo. Leseni steber ima štiri z lepilom utrjene sornike, s katerimi se pritrdi na jekleno prirobnico cevaste noge. Metoda pritrjevanja je zelo močna. Vertikalna prelomna sila povezanosti jeklene noge in lesenega stebra je 60000 N (6000 kg). Upogibna sila stebra je 2200 Nm (220 kgm). Jeklena noga je zarobljena na obeh koncih. Na spodnji konec je pritrjena temeljna prirobnica, ki je velikosti 380 x 380. Zaradi prirobnice betonski odlitek ni potreben (razen v posebnih slučajih).

Vezani les, visokotlačni laminat (HPL)

Uporablja se od 6,5 mm do 21 mm debel stavbni les ali visoko tlačni laminat. Plošče stavbnega lesu so izdelane iz izmenično zlepljenega 1,5 mm debelega furnirja iz trdega in mehkega lesa, vročinsko stisnjenega z lepljivo fenol smolo. Plošče so laminirane z vodoodpornim fenol smolnatim lepilom. Večina plošč stavbnega lesa je obloženih z vodoodpornimi dvokomponentnimi modificiranimi alkid amino smolnatimi barvami. Talne plošče imajo prav tako proti-drsno površino. Elementi, izdelani iz visoko tlačnega laminata, so kos močnim udarcem, praskam in vremenskim spremembam. Ultravijolični žarki ne spremenijo kakovosti visoko tlačnega laminata.

Kovinske komponente

Kovinske komponente Lappset-ovih proizvodov so izdelane iz nerjavečega jekla, anodnega aluminija, vročinsko galvaniziranega ali elektronsko galvaniziranega in s pudrom obloženega jekla. Kovinske komponente so vodoodporne in imajo sijajno apreturo.

Plastične komponente

Tudi plastične materiale, ki se uporabljajo pri izdelavi Lappset-ovega orodja je možno reciklirati. Osnovne komponente so izdelane iz polikarbonata ali polipropena. Manjši deli so izdelani iz polietena ali polipropena. Za večje, podporne plastične strukture, so dodana steklena vlakna, s čimer se poveča trdnost in trajnost izdelka.

Vrvi

Vrvi so izdelane iz predhodno raztegnjenega perlona, ojačanega z jeklom, z minimalno lomno silo 2200 kg. Premer vrvi pri vrvni lestvi je 12 mm. Mreže so izdelane iz vrvi premera 16 mm, spojenih s spoji iz NEPOL materijala. Konci vrvi so zaviti z aluminijastimi spoji.

 

Primer opisa kombiniranega igrala

Primer opisa gugalnice gnezdo

Garancije Lappset

Splošni pogoji, ki jim ustrezajo igrala Lappset

Nastavitve zasebnosti | Produkcija PROSPLET